Na čaurama, koje su pronađene na mjestu ubistva trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (24), otkriveni su biološki tragovi jedne osobe, ali je DNK vještačenjem utvrđeno da ne pripadaju uhapšenom Radovanu Andriću (19), ekskluzivno saznaje Press!

marko djeric

Andrićev branilac, advokat Veljko Ćivša, potvrdio je za Press da mu je Okružno tužilaštvo u Trebinju dostavilo rezultat DNK vještačenja iz kojeg je jasno da pronađeni trag ne pripada njegovom klijentu.

- Na mjestu zločina pronađeno je sedam čaura, kalibra 7,62 x 39 milimetara, koje su poslate na analizu u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske. Na tim čaurama otkriven je biloški trag, za koji je DNK vještačenjem utvrđeno da se ne poklapa sa nespornim tragom Radovana Andrića - otkrio je Ćivša.

On kaže da tužilaštvo ne zna čiji je DNK trag nađen na čaurama.

- Riječ je o nepoznatoj osobi, a tužilaštvo je naložilo i vještačenje mobilnih telefona koji su oduzeti od Andrića i nekoliko osoba koje su ispitane kao svjedoci. Puška nije pronađena, a u spisu ne postoji nijedan dokaz da je Andrić počinilac ovog teškog krivičnog djela - istakao je Ćivša.

Odbrana je ranije tvrdila da osumnjičeni ima alibi za vrijeme kada se ubistvo dogodilo. Taj alibi, kako tvrdi Ćivša, policiji i tužilaštvu potvrdilo je više svjedoka, a postoje i snimci nadzornih kamera na kojima se vidi da Andrić nije bio na mjestu zločina. Ćivša je podsjetio i da je njegov branjenik nakon hapšenja insistirao da bude ispitan na poligrafu, koji je dva puta prošao.

Kik-bokser Marko Đerić ubijen je u nedjelju 24. maja oko 3.20 časova u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police, kada se vraćao iz "Merlot kluba", gdje je radio kao obezbjeđenje. Ubica je, s leđa, prema njemu ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Iako je na mjestu zločina pronađeno sedam čaura, obdukcijom je utvrđeno da je pogođen jednim metkom - u srce. Zbog sumnje da je ubio Đerića policija je sutradan uhapsila Radovana Andrića, kome je na teret stavljeno da je direktni izvršilac krivičnog djela teško ubistvo. Nakon zločina Trebinjem su kružile priče da je više ljudi umiješano u Đerićevu likvidaciju, a pominjani su i pojedinci bliski određenim političkim strukturama. Đurićeva porodica, prijatelji, ali i na hiljade Trebinjaca zbog toga su više puta organizovali proteste da bi iskazali nezadovoljstvo radom policije i tužilaštva.