Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje danas oko 16.00 časova prijavljen je požar u rejonu sela Veličani, te su vatrogasci upućeni na lice mjesta, potvrđeno je za TrebinjeLive u ovoj jedinici.

pozari gacko ugaseni

Prema riječima trebinjskih vatrogasaca koji danonoćno dežuraju i gase požare na području našeg grada, od jutros su uspješno izgašena tri požara. Gorilo je u selima Mionići i Taleža, a požar je uspješno ugašen i u okolini utvrđenja Strač.

Na gašenju požara, ali i čuvanju izgašenih požarišta, pored vatrogasaca, angažovani su i pripadnici šumske uprave i civilne zaštite.

Iz predostrožnosti, šumari, kako saznajemo, dežuraju na zubačkim Ublima, dok radnici civilne zaštite čuvaju ugašeno požarište na Straču.

Na područjima opština Gacko, Bileća i Berkovići aktivni su požari, ali nema ugroženih naselja, podaci su Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Na području opštine Gacko ekipa vatrogasaca na brdu Gat kontroliše i gasi požar na pristupačnom dijelu terena.
Na Kamenom brdu se zbog nepristupačnosti vatra prati i ekipe vatrogasaca su na terenu. Nema ugroženih naselja.

Na području opštine Bileća u jutarnjim časovima uspješno je ugašen požar u selu Mirilovići, dok se požar u rejonu sela Doluše, /Korita, Brestice/ prati i drži pod kontrolom.