Krenuli smo u Ljubinje, jednu od najmanjih opština u Srpskoj sa ciljem da uradimo reportažu o ekonomskom stanju u toj opštini.  Na pola puta do Ljubinja, u selu Dračevo u Popovom polju, svratili smo u vinariju Anđušić ("Kod Prota"). Tu smo, u maloj konobi rađenoj u "hercegovačkom stilu", zatekli ekipu popularne TV serije "Lud zbunjen normalan", koja nas je skrenula sa našeg plana.

lud zbunjen normalan snimanje trebinje 016

Tu su snimali nekoliko scena za posljednju epizodu serije ove sezone.

Budući da je scenarista iz Trebinja, u seriji se pominju sela Dračevo i Galičići, kao i čuvena Izetova maksuzija iz Popovog polja, jarčevina sa Plane, promovišući svoj grad, ali i šire okruženje...

Izet, koga glumi čuveni Mustafa Nadarević, stigao je u Popovo polje da se i sam uvjeri gdje se proizvodi maksuzija. Kvalitetna hercegovačka rakija jedna je od glavnih preokupacija dogodovština glavnog lika serije Lud zbunjen normalan, a ovoga puta po nove litre specijalnog proizvoda Izet je stigao upravo u Dračevo.

Za potrebe snimanja serije angažovani su bili i statisti i to mještani sela Dračevo - Davor i Risto. Prethodno su scene za ovu seriju snimane u centru Trebinja.

Mještani Dračeva izrazili su želju da im sjajna glumačka ekipa dođe ponovo u goste, ističući oduševljenje što su imali priliku da upoznaju aktere ove serije.

Oni su podsjetili da je u njihovom selu snimana i epizoda serije "Nijesmo mi od juče".

Treba napomenuti da je scenarista ove ultra popularne serije Trebinjac Feđa Isović, dok u seriji glume i naši Trebinjci - glumci Nataša Ninković, Marija Pikić, Ana Anđelić, Darko Kurtović, Igor Gudelj, Senad Bašić i Nebojša Glogovac.

lud zbunjen normalan snimanje trebinje 016

lud zbunjen normalan snimanje trebinje 016

lud zbunjen normalan snimanje trebinje 016