Ranjeni Miloš Bajović (31) iz Bileće, kojeg je u utorak, 14. jula, sa pet hitaca iz pištolja izrešetao sugrađanin Nemanja Ilić (32) i dalje je u teškom stanju, a sve dalje prognoze su neizvjesne.

bileca

Načelnik hirurškog odjeljenja trebinjske bolnice Predrag Simić rekao je juče da ljekari preduzimaju sve neophodne mjere da bi se stanje ranjenog stabilizovalo i poboljšalo.

“Mladić je smješten na Odjeljenje intenzivne njege, gdje prima terapiju “, rekao je Simić.

Bajović je nakon ranjavanja zbog velikog gubitka krvi i povreda zadobijenih iz vatrenog oružja, koje su ga životno ugrožavale, hitno operisan u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi.

On je u bolnicu dovezen sa ranama na oba plućna krila, jetri, slezeni, crijevima…

Bilećanin Nemanja Ilić je hicima iz pištolja “glok” ubio Marka Bajovića (29), a njegovog brata Miloša (31) teško ranio sa pet hitaca u utorak ujutro oko 3.45 časova u krugu bivše fabrike “Bilećanka”.

Prema nezvaničnim informacijama, Miloš Bajović se juče u nekoliko navrata budio iz kome.

Uspio je da prozbori nekoliko riječi, a prvo je pitao šta mu je sa mlađim bratom Markom.

Iz Okružnog tužilaštva Trebinje juče su rekli da će dežurni tužilac predložiti pritvor 30 dana Nemanji Iliću zbog sumnje da je ubio Marka Bajovića i ranio njegovog brata Miloša Bajovića.

“Motiv ovog sukoba, koji je završio ubistvom i teškim ranjavanjem, i dalje ostaje nepoznanica “, rekli su u trebinjskom Okružnom tužilaštvu.

Prema pričama koje kruže Bilećom, akteri ove tragedije, sva trojica, u utorak naveče bili su u istoj kafani, istina u odvojenim društvima, a čak su međusobno častili jedni druge pićem.

Potom su pošli kućama, a postoji mogućnost da su se čuli telefonima i dogovorili sastanak.

Bajovići su došli automobilom “pasat” karavan, a Ilić “audijem”.

Vozila su ostala sučeljena u uskoj i ne baš prometnoj ulici. Još se priča da je navodno Marko Bajović izašao iz svog i prišao vozilu Ilića, koji je u tom trenutku zapucao i hicem u srce usmrtio mlađeg od braće.

Kada je vidio šta se desilo, iz automobila je izašao Miloš Bajović, u kojeg je Ilić počeo nekontrolisano da puca, sve dok u mu nije nestalo metaka. Potom je uhapšen na mjestu zločina.

Bajovići su djeca poginulog borca. Boravili su u Banjaluci, gdje su u zakupu držali noćni klub “Venecija”.

Na odmor u rodnu Bileću su stigli u nedjelju.

U trenutku nesreće majka braće Bajović bila je u Bijeljini kod njihove starije sestre, koja se nedavno porodila.