Narko-bos Darko Šarić osuđen je u Specijalnom sudu u Beogradu na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

uhapsen darko saric

Na višegodišnje zatvorske kazne nepravosnažno su osuđeni članovi njegove grupe - Goran Soković dobio je 20 godina, Željko Vujanović 18 godina, Marko Andrić 15 godina, a Miloš Caić 12 godina.

Rodoljub Radulović, poznatiji kao "Miša Banana" kome se sudilo u odsustvu, dobio je 11 godina i šest mjeseci.

Tročlano vIJeće sudija utvrdilo je da su organizatori grupe krijumčara Šarić, Soković i Vujanović.

Vijeće je utvrdilo da je organizator bio i Dragan Dudić "Fric", koji je ubijen krajem maja 2010.

Članovi Šarićeve grupe proglašeni su krivim za svaki transport narkotika iz Latinske Amerike u Evropu.

Šarić i njegov advokat nisu se pojavili u sudnici. Šarić je izjavio da ne želi da prisustvuje izricanju presude.

Svjedocima saradnicima takođe su određene kazne - Radan Adamović osuđen je na 10 mjeseci, Draško Vuković na osam mjeseci i Nebojša Roksović pet mJeseci.

Aleksandra Mišić, koja je jedina optužena žena, oslobođena je. Aleksandru su teretili da je nabavila avionske karte za članove Šarićeve grupe.

Izricanje presude, koju je više od sat vremena čitao sudija Siniša Petrović, pratile su mnoge domaće i strane novinarske ekipe.

U bjekstvu su još Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova potjernica.