Pomenom u crkvi posvećenoj knezu Lazaru i srpskim junacima u krugu nekadašnje kasarne, te polaganjem cvijeća u Spomen-sobi i na Spomeniku braniocima Trebinja u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, obilježene su 23 godine od osnivanja Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske.

23 godine od formiranja trebinjske brigade

Zamjenik gradonačelnika opštine Trebinje Neđo Ćebedžija je, podsjećajući na 13. jul 1992. godine, kada je formirana Trebinjska brigada, istakao da je to svijetli datum u novoj istoriji srpskog naroda, kada su Trebinjci imali jedan cilj i zadatak - da brane i odbrane Trebinje i svoju republiku.

"Svjesni smo da je pitanje zaposlenja članova porodica poginulih boraca jedno od najvažnijih pitanja lokalne zajednice. Urađeno je mnogo, ali nećemo stati, dok i posljednji problem ne bude riješen", rekao je Ćebedžija.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinja Pero Mišeljić ukazao je na ratni put brigade, čijih je 263 borca dalo život u borbama za odbranu Trebinja i Republike Srpske.

On je podsjetio i na mnogobrojana - najveća državna priznanja brigadi za iskazanu hrabrost i požrtvovanje.

Cvijeće na Spomeniku braniocima Trebinja u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije Boračke organizacije, grada Trebinja, SUBNOR-a, Udruženja dobrovoljaca, njihovih pomotaka i poštovalaca i članovi porodica poginulih.