Radnice Tekstilne industrije "Nikola Tesla" u Bileći su jutros, iako su se okupile samo u znak protesta, na ulazu dočekalo fabričko obezbjeđenje, koje, kako im je rečeno, iz bezbjednosnih razloga, po pozivu poslodavaca, nije dozvolilo ulazak.

tekstilna industrija nikola tesla bileca proizvodnja

"Mi nismo teroristi, čega se boje naši poslodavci, koji su se u kancelarijama zatvorili i ne žele razgovarati s nama, iako samo tražimo svoja zaostala primanja, za koja mi tvrdimo da ih ima tri do četiri, a oni da je u pitanju samo jedna, majska plata", negodovale su radnice.

Kažu da su spremne da počnu da rade i ako im se isplati jedna plata, kako bi pokrile barem najosnovnije troškove života, a da su za ostatak predlagale da civilizovano sjednu s poslodavcima i u dokumentima utvrde ostala dugovanja, ali da poslodavci ne pristaju na to.

"Radnice su odlučile da štrajkuju, a zaustavljene su ispred kapije da ne bi pravile probleme", kazao je Dušan Vještica, direktor preduzeća "Nikola Tesla" u Bileći.

Iako je radnicama juče oko 15 časova na žiro račune uplaćeno pola plate, one ne pristaju da se vrate ni za mašine ni za pregovarački sto, već traže barem jednu cijelu platu.