Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović saglasili su se u Trebinju da će BiH i Crna Gora, koje su primjer dobre saradnje, vrlo brzo potpisati sporazum o granici i da će biti prve zemlje koje će imati takav sporazum.

mladen ivanic i filip vujanovic sastanak trebinje

Ivanić i Vujanović su istakli da Trebinje, Nikšić i Podgorica, odnosno Crna Gora i BiH treba da imaju dobre odnose i da sarađuju jer su upućeni jedni na druge.

"Svima su u interesu dobri odnosi BiH i Crne Gore. Pravo je je zadovoljsto što smo imali iskren i prijateljski razgovor u Trebinju", rekao je Ivanić novinarima.

Vujanović je istakao da Crna Gora i BiH mogu biti primjer u regionu kada je u pitanju saradnja.

"Zatvorili smo pitanje Sutorine. Sada je pitanje vremena kada ćemo potpisati sporazum", rekao je Vujanović i dodao da je konstatovano da treba podržati ono što je započeto u berlinskom procesu i briselskom dogovoru.

Prema njegovim riječima, iz Sarajeva i Podgorice treba ohrabriti mapu zajedničkih projekata regiona, te obezbijediti da se ti projekti, koje EU podržava, što prije realizuju u oblasti putne infrastrukture, energetske infrastrukture, hidroenergetskih potencijala, te putne komunikacije prema Šćepan polju.

Vujanović je napomenuo da je sa Ivanićem razgovarao o projektima od zajedničkog interesa za Republiku Srpsku i BiH, Crnu Goru i Srbiju, dodajući da je jedno od tih pitanja - pitanje Drine.

Crnogorski predsjednik je zahvalio gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću koji je, kako je rekao, potencirao prijateljske odnose i saradnju Trebinja, Herceg Novog i Nikšića.