Direktor "Elektro-Hercegovine" Vladislav Vladičić potpisao je danas ugovor na neodređeno vrijeme sa četiri radnika iz kategorije porodica poginilih boraca, koji su u ovom preduzeću odrađivali pripravnički staž.

vladislav vladicic

U stalni radni odnos primljeni su Trebinjci Goran Miletić, Nebojša Buha i Milimir Akšam i Bilećanin Dejan Milisav, koji su izrazili zadovoljstvo što im je pružena prilika da rade, kao i tretmanom u ovom preduzeću.

S obzirom na to da su porodični ljudi, oni kažu da će im ovo zaposlenje, koje im je prvo stalno, mnogo značiti jer će im obezbijediti sigurniju egzistenciju, te su zahvalili rukovodstvu "Elektro-Hercegovine" što je imalo sluha za porodice poginulih boraca.

Oni kažu da su, iako nikada nije bilo dovedeno u pitanje njihovo stalno zaposlenje, bili u strahu šta će biti nakon pripravničkog staža, ali se ispostavilo da su njihove sumnje bile neopravdane.

Vladičić je istakao da je, zahvaljujući dobrom i pozitivnom poslovanju ovog preduzeća, omogućeno da ovi pripravnici budu primljeni na neodređeno vrijeme, te naveo da će i ostali radnici koji su u ovo preduezeće primljeni na određeno vrijeme dobiti isti status ukoliko "Elektro-Hercegovina" nastavi da bilježi dobre rezultate.

U okviru svečanosti u "Elektro-Hercegovini" - Radna jedinica Bileća danas je otvoren uslužni centar u kome će građani na jednom mjestu moći brže i lakše dobiti sve potrebne informacije iz domena naplate, obračuna i drugih usluga u vezi sa električnom energijom.

Vladičić rekao je da je cilj otvaranja ovog centra da se omogući građanima da direktno kontaktiraju sa službenikom i da će na šalterima moći, između ostalog, da se informišu u vezi sa priključenjem, stanjem računa, brojila, promjenom tarifnog broja, te da upute žalbe.

Na području Hercegovine u ovoj godini je u rekonstrukciju elektro-mreže uloženo milion i po KM, a najavljeno je da će za ove namjene do kraja godine biti utrošeno još toliko novca.