Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Srbije Predrag Peruničić sa delegacijom u kojoj je bio i naš proslavljeni olimpijski šampion Vladan Batez, te predstavnici pojedinih sportskih saveza u Srbiji, posjetio je Prebilovce.

Sportisti u prebilovcima U planu je bila posjeta lokaciji za budući multifunkcionalni sportski teren, čije bi finansiranje na sebe preuzela Republika Srbija.

Nakon obilaska zemljišta i hrama u izgradnji, Peruničić i delegacija su se sastali sa Njegovim preosveštenstvom vladikom Grigorijem, koji je njihovu posjetu ocijenio kao veliki odraz brige i ljubavi srpske prestonice za Srbe koji žive u dijaspori.

Naglasio je njihov veliki doprinos vaskrsenju života u Prebilovcima, koji će ubuduće, sa Božijom pomoći, okupljati svu našu djecu i žitelje iz Čapljine i šire.

Djeca, roditelji i mnogobrojni žitelji sa ushićenjem su očekivali susret sa našim proslavljenim sportistima ispred seoskog doma.

Veliku su radost učinili najmlađim Čapljincima i omladini – podijeljeni su im dresovi, trenerke, lopte.

Uslijedilo je fotografisanje i zajedničko druženje. Kao poklon, takođe, stigla je i medicinska oprema koja je uručena predsjedniku Mjesne zajednice Prebilovaca.