Hitno rješavanje ubistva Marka Đerića, te smjenu Gordane Šalvarice, tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju, poruke su sa današnjeg skupa nekoliko hiljada Trebinjaca zbog nerješavanje ubistva trebinjskog kik boksera.

protest ubistvo marko djeric trebinje

Nakon okupljanja na Trgu slobode, protestna šetnja je krenula ulicama Trebinja na čelu sa Markovom porodicom, prijateljima i poznanicima. Svijeće su upaljene ispred Okružnog tužilaštva i suda u našem gradu, odakle je poslata poruka da rješavanje ubistva našeg sugrađanina, podrazumijevajući i pronalazak saučesnika i nalogodavaca, treba da bude što prije saopšten.

Okupljeni građani su nosili transparente sa natpisima: "Ko je ubio istinu?", "Tužilaštvo, koga štitite?", "Ko je sljedeći?", "Pomagači, podstrekači, kukavice,ubice!".

Slobodan Đerić, otac ubijenog Marka, zatražio je smjenu tužioca Gordane Šalvaraice.

"Sumnjamo u njihovu objektivnost i poštenje, jer istraga nije odmakla daleko. Sin jednog od trebinjskih sudija je sve ovo organizovao", kazao je Đerić, dodajući da traže istinu, jer ih je Marko zadužio da istraju do kraja.

S druge strane, Davor Mijović, Markov prijatelj, ističe da cijeli grad zna da je u ubistvo umješano od osam do deset ljudi.

"Njega nisu ubili ljudi, na ovaj kukavički način, već gnjide i ološ koje, po svemu sudeći, štiti ova naša država. Mi nećemo prekinuti i nećemo se smiriti dok pravda ne izađe na vidjelo", kazao je Mijović.

Marko Đerić je ubijen 24. maja iz automatskog oružja, a za njegovo ubistvo je osumnjičen Radovan Andrić /19/, kojem je nedavno pritvor produžen za dva mjeseca.

ptotest za marka djerica

ptotest za marka djerica