HERCEG-NOVI - Novljani su kako i dolikuje gradu sporta, kulture i tradicije -  da sve što je dobro i lijepo i svaku ličnost koja pronosi slavu grada pod Orjenom svečano dočekaju. Ovoga puta su pozdravili šampiona - Omladinskog prvaka svijeta Stanišu Mandića, koji je u subotu na Novom Zelandu sa reprezentacijom Srbije postao najbolji na planeti.

stanisa mandic docek herceg novi

Klicalo se ime Staniše Mandića i upućeni su brojni aplauzi dok je mladi šampion djeci - polaznicima škole "Manda", koje vodi njegov prvi trener Milan–Pile Vuković, uručivao majice sa svojim likom.
Otvoren je i šampanjac, a lično je to učinio trenutno najpopularniji Novljanin Staniša Mandić.

"Ne mogu da vam opišem kako je doći tu gdje sam počinjao, u svoj grad. Pogotovo kada sam vidio bilbord u svom rodnom gradu sa mojim likom i mojom zlatnom medaljom sa mundijala. Znam da ni vama nije bilo lako ustajati u šest sati ujutru i gledati utakmice. Bilo je naporno i meni i moji drugarima na ternu, ali put ka tronu se isplatio", rekao je mladi šampion i onda se obratio mališanima koji su ga gledali i dodirivali kao Božanstvo i divili se svom novom idolu.

On je mlađim kolegama poručio da igraju fudbal i vjeruju u sebe, jer je, kako kaže, i on trenirao i nije gubio vjeru i nadu, poručujućim da to bude njihova deviza fudbalskom razvoju, jer samo tako mogu postati novi šampioni.
Svom najboljem učeniku - igraču i prisutnim građanima obratio se i Mandićev prvi trener Milan Vuković.

"Biti prvak svijeta u fudbalu je velika stvar. A to je pošlo za rukom našem Staniši i njegovim drugarima. U mojim  pričama proteklih dana mnogim sam kazivao da sam mu bio prvi trener i nekako se nelagodno osjećam da je taj Brazil izgubio u finalu. Staniša je uspio i volimo ga do neba. I on ima nekog ko je na nebu koji sve ovo vidi i koji je stalno sa nama. Hvala ti Staniša za sve što si nam darovao ovih dana", kazao je Vuković.

Puno zdravlja i uspjeha u budućoj karijeri uz prigodan poklon Staniši je poželio i Miloš Konjević, predsjednik OFK "Igalo", gdje je mladi "Orlić" ponikao.

stanisa mandic docek herceg novi

Mladog šampiona pozdravio je i Goran Stanovčić predsjednik MZ Kameno.

"Prošle subote još jednom je Kameno, odakle potiču Staniša i njegovi roditelji, ušlo u fudbalsku istoriju. Staniša, mi na Kamenom smo ponosni na tebe i samo naprijed. Nadamo se da ćemo te i u budućnosti gledati na balkonu u Beogradu", kazao je Stanovčić.

Stanišu Mandića, fudbalskog dragulja Herceg-Novog, Boke, Srbije i svijeta pozdravio je i Igor Božović jedan od vlasnika balona gdje su Novljani dočekali svog šampiona.

Na kraju svečanosti dječaci škole „Manda“, uručili su Staniši loptu sa svojim potpisima da se sjeća dočeka poslije dolaska sa titulom prvaka svijeta u svoj grad.
Podsjećamo da je policija iz bezbjednosnih razloga zabranila da se skup održi na centralnom hercegnovskom Trgu.

Stanišu Mandića danas će primiti i predsjednik opštine Herceg-Novi Nikola Gojković.