Poslanik SNSD-a Luka Petrović rekao je da opozicija ne priznaje rezultate proteklih izbora, ni izbor Vlade Republike Srpske i da nipodaštava institucije Srpske zbog čega nastoji da organizuje demonstracije u Srpskoj, poručujući da im to neće proći.

luka petrovic snsd trebinje

Tokom skupštinske rasprave o informaciji o "kupovini" narodnih poslanika prilikom izbora Vlade Republike Srpske, Petrović je rekao da je besmislena rasprava o navodnoj "kupovini" poslanika koju je pokrenula opozicija jer ta tema neće donijeti nova radna mjesta, već samo svađu među narodnim poslanicima.

On je rekao da opozicija svojim potezima može natjerati predsjednika Republike Srpske da raspusti parlament Srpske.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak tvrdi da je u Republici Srpskoj na djelu "sistemska i politička korupcija koja je zahvatila društvo od kada je SNSD na vlasti u Srpskoj".

Šef poslaničkog kluba PDP-a Branislav Borenović pozvao je premijera Republike Srpske Željku Cvijanović da se obrati poslanicima i kaže "da li se osjeća odgovornom za ono što je rečeno na audio-snimku, odnosno da je Vlada formirana na političkoj korupciji".

Poslanik SNSD-a Milan Kovač optužio je opoziciju da je montirala političku priču radi čega je potrebno da upute izvinjenje premijeru Republike Srpske.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović smatra da će nakon ove posebne sjednice u Srpskoj doći do rekonstrukcije postojeće vlade ili izbora nove vlade ili novih izbora.