"Povodom mučkog i zvjerskog ubistva našeg mladog sugrađanina Marka Đerića, još jednom vas pozivamo da se na miran i dostojanstven način okupimo u subotu, 27.6.2015. godine u 11.55 časova na Trgu Slobode u Trebinju (kod gradske pijace)", navodi se u pozivu koji su medijima dostavili "savjesni građani Trebinja".

marko djeric

Oni ističu da na taj način žele ponovo da iskažu nezadovoljstvo radom nadležnih policijskih i pravosudnih organa, a da istovremeno upute poruku svim nadležnim gradskim, republičkim i vjerskim institucijama, kojom bi zahtijevali hitno rješavanje ovog zločinačkog poduhvata i pronalaženjem izvršilaca, saučesnika i motiva pomenutog teškog krivičnog djela. "Ne smijemo dozvoliti da se ovaj svirepi čin ne rasvijetli i ne pronađu nalogodavci i izvršioci istog, jer sutra svako nevino dijete može da postane žrtva bandita i kriminalaca, koji očigledno imaju zaštitu najviših državnih oragana", ističe se u pozivu.

Oni su pozvali sugrađane da pokažu otpor svim anomalijama i manjkavostima društvenih prilika u Trebinju i Srpskoj i izađu na protest.