Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je večeras u Trebinju "LJetnu školu sporta Republike Srpske", koja će u naredna dva mjeseca okupiti 1.100 učesnika iz više od 19 sportskih disciplina.

ljetna skola sporta trebinje

Davidovićeva je istakla da već 14. put Ministarstvo podržava i organizuje ovu manifestaciju, napominjući da je ove godine izdvojilo 190.000 KM, te da će i ubuduće imati sluha za ovakva okupljanja.

Ona je napomenula da se u isto vrijeme u različitim gradovima Republike Srpske organuzuje škola sporta koje će okupiti još 400 učesnika iz 11 disciplina, ističući da će biti uključeno i 50 sportista iz Srbije, te treneri i predavači.

"Jedan od osnovnih ciljeva škole je omasovljenje sporta, upoznavanje o novim trenažnim procesima, najnovijim sportskim i sudijskim pravilima, te razmjena iskustava", istakla je Davidovićeva i dodala da je veoma bitno i da se mladi ljudi upoznavaju i druže.

Bivši odbojkaški reprezentativac Srbije Vladimir Grbić, koji u Trebinju boravi kao promoter, istakao je da će na ovom kampu mladim sportistima pokušati da prenese prave sportske vrijednosti, odnosno podržati ih na njihovom putu da postanu uspješni odbojkaši.

"Nastojaću da im prenesem neka svoja iskustva, a pokušaću inicirati onaj put koji bi možda bio najbolji za njihovo dalje napredovanje", rekao je Grbić i dodao da narednih dana neće izostati i zajednički treninzi.

vladimir vanja grbic promet ljetne skole sporta trebinje rs 2015

On je naveo da će održati predavanje o odbojci na pijesku i jedno koje će se odnositi na psihološki pristup odbojci.

Odbojkašica "Jedinstva" iz Brčkog i selektor pionirske reprezentacije BiH Dijana Vasić ocijenila je kamp izuzetnim, te da je od velike koristi za mlade sportiste, kojima treba da je čast što će raditi sa vrhunskim trenerima od kojih će moći mnogo da nauče.

U prvoj smjeni u Trebinju, koja traje sedam dana, boraviće odbojkaši, a ovogodišnji kamp biće završen 23. avgusta.

Sportisti će biti smješteni u Đačkom domu u Trebinju.