Na ovogodišnjoj motorijadi u Trebinju bio je i neobičan motor ručne izrade Aleksandra Jovičića iz Čačka, koji je po prvi put bio na moto skupu u gradu na Trebišnjici.

aleksandar jovic motorijada trebinje 2015

"Vozim ovo malo neobično vozilo i bio mi je i te kako interesantan put od Čačka do Trebinja. To je bio jedinstven događaj kao i sam doček, jer se ulaskom u kamp odmah stvorila pozitivna energije. Sve je dobro organizovano i ljudi su se potrudili da nas dočekaju", kaže Aleksandar, koji je zajedno sa kumom prije dvije godine kupio "bubu volksvagen 1.200" od koje su uzeli motor i mjenjač i to prilagodili za svoj motocikl, dok je sve ostalo ručni rad.

On kaže da da je bilo mnogo rada i uloženog truda, ali kada su završili zadovoljstvo je bilo veliko, jer se na kraju sve isplatilo.

"Ovo je između motora i automobila. Ipak, podsjeća više na motor jer ima slobodu vožnje - vjetar u kosu. Do sada sam prešao oko 20.000 kilometara i ovo je, za sada, najveća relacija koju sam odjednom prešao", napominje Aleksandar, dodajući da motor može da ide do 120 kilometara na sat i da je stabilan na putu i krivini.

Aleksandar je zaključio da mu je na motu skupu u našem gradu bilo lijepo, te da se nada da će i iduće godine biti gost grada Dučića i platana.

Ovakva vozila su kod nas interesantna i atraktivna, a izrada Aleksandrovog motora koštala je oko 12.000 KM.