Grupa, kako sebe nazivaju, "savjesnih građana Trebinja", pozvala je sve sugrađane na mirne proteste zbog nerješavanja ubistva kik boksera Marka Đerića /24/, koji će se održati 17. juna sa početkom u 11.30 časova.

marko djeric

Oganizatori ističu da žele da na dostojanstven i civilizovan način iskažu nezadovoljstvo zbog nerješavanja ubistva Marka Đerića, ali i da upute apel policijskim i pravosudnim institucijama u Trebinja da riješe ovaj zločin.

"Od njih zahtijevamo hitnu i pravovremenu reakciju, kako bi se detaljno istražio ovaj svirepi čin i kako bi nalogodavci, izvršioci i ostali saučesnici ovog teškog i podmukolog krivičnog djela bili izvedeni pred lice pravde i kako bi se istim izrekla odgovarajuća krivična sankcija, koja bi bila adekvatna težini izvršenog krivičnog djela", navode organizatori protesta.

Oni ističu da su ćutali više od 20 dana, kako ne bi uticali na rad nadležnih državnih institucija, ali da je, prema njihovom mišljenju, izostala adekvatna reakcija pomenutih organa.

"Nama, normalnim i uzornim građanima, ne preostaje ništa drugo nego da na ovaj način pokušamo iznuditi reakciju nadležnih organa, jer sutra svako od nas, svačiji sin, kćerka, brat, sestra, može biti žrtva razularenih bandi koje haraju ulicama našeg grada, a koje izostankom pravovremene reakcije pravosudnih organa dobijaju još jači vjetar u leđa za nastavljanje i izvršavanje najsvirepijih krivičnih djela", ističu organizatori.

Posebno naglašavaju da više neće da ćute i blagonaklono posmatraju kako istraga o Markovom ubistvu 'tapka u mjestu', jer se ne smije dozvoliti da ijedan roditelj izgubi svoje nevino dijete na ulicama Trebinja.

"Želimo da ovim mirnim protestom ukažemo na sve anomalije, manjkavosti i propuste nadležnih policijskih i pravosudnih organa na pronalaženju izvršilaca ovog najtežeg krivičnog djela", kažu organizatori, dodajući da zahtijevaju hitno rješavanje svih okolnosti u vezi ubistva našeg sugrađanina, koje se desilo 24. maja ispred zgrade gdje stanuje u naselju Police.

Oni su pozvali sve građane Trebinja da se mirno i dostojanstveno okupe ispred spomenika Jovanu Dučiću, nakon čega će uslijediti protestna šetnja ulicama grada.

Protest je, kako saznajemo, najavljen Centru javne bezbjednosti Trebinje.

Za ubistvo Marka Đerića optužen je Radovan Andrić /19/, ali, prema tvrdnjama njegovog advokata, on nije izvršilac tog djela, jer je čak dva puta prošao poligrafsko ispitivanje, a i dokazi su na njegovoj stranici.

Podsjećamo, Đerić je ubijen 24. maja iz automatskog oružja. Njegovo ubistvo ostavilo je u nevjerici cijeli grad. Za Đerića važi da je bio uzoran Trebinjac i sportista.

Radio je kao obezbjeđenje u "Merlou".