Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da je Bitka na Sutjesci simbol moralne čvrstoće kako treba da se brani svaki kutak zemlje, sloboda i dostojanstvo.

72 godine od bitke na sutjesci

Savanović je danas na Tjentištu, na obilježavanju 72 godine od Bitke na Sutjesci, istakao da o tome govori činjenica da se 21.000 partizana suprotstavila šest puta nadmoćnijem neprijatelju.

"Sa ovog mjesta želim da pošaljem poruku svim političarima i politikama u BiH i svjetskim moćnicima da moraju biti svjesni činjenice da je naš narod, prevashodno srpski narod, dobar domaćin koji je spreman da podari sve, ali kada je u pitanju sloboda, ona se nikome ne poklanja i za nju se život daje", poručio je Savanović.

On je rekao da danas fašizam "nije do kraja mrtav" i da postoje pokušaji da se uruši Republika Srpska.

"Molim sve političare u BiH da donose razumne odluke i da svojim odlukama ne isprovociraju da dođe do ponovnog ugrožavanja slobode", istakao je Savanović.

72 godine od bitke na sutjesci

U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova danas se na Tjentištu obilježavaju 72 godine od Bitke na Sutjesci.

Obilježavanju prisustvuju i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu Srbije Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, te predstavnici Ambasade Rusije.