U zgradi Akademije likovnih umjetnosti /ALU/ Trebinje danas je priređena izložba studentskih radova sa četiri odsjeka u školskoj 2014/215. godini, na kojoj su prikazani različiti kreativni stvaralački pristupi. izlozba studenata alu trebinje

Veselin Brković, prodekan za nastavu na ALU, kaže da je današnja izložba samo jedan mali dio onoga što je urađeno u toku školke godine.

"Cilj ove izložbe je da pokažemo program i da kroz jednu stručnu analizu sagledamo pređeni put, da utvrdimo eventualne nedostatke, poboljšamo nastavni proces i promovišemo individualne napore, ali i da pružimo mogućnost javnosti uvida u sva pitanja koja se tiču stručnih akademskih procesa", rekao je Brković.

Za Jovana Aleksića, studenta prve godine na odsjeku slikarstvo, ovo je veoma značajno iskustvo, ističući da je do sada više puta učestvovao na izložbama, ali da mu je ovo prva izložba na Akademiji, gdje se predstavio sa 20 izloženih radova.

izlozba studenata alu trebinje

"Trudio sam se da radovi budu što bolji i zadovoljan svojim radovima", kaže Aleksić.

Na kraju programa, uručene su nagrade za studente i to: Alekseju Cinčeviću, Sonji Beloš, Suzani Vulović, Veljku Radoviću, Nadi Radović i Igoru Pavkoviću.

Zainteresovani će izložu moći da pogledaju u narednih mjesec dana.

izlozba studenata alu trebinje