Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje dokumentovali su i juče, 9. juna, Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Osiguranička prevara“ protiv lica inicijala A.B. i N.N., iz Trebinja.

policija cjb trebinje

Naime, 4. decembra 2013. godine, u 22.02 časova, Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Trebinje prijavljena je saobraćajna nezgoda u trebinjskom naselju Hrupjela, u kojoj je učestvovalo vozilo marke „VW transporter“ i parkirano vozilo marke „Peugeot 306“.

Vozilom marke „VW transporter“ je upravljalo lice inicijala N.N. a vozilo „Peugeot 306“ prethodno je parkiralo lice inicijala A.B.

Izvršenim saobraćajno tehničkim vještačenjem utvrđeno je da se radi o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi, te da se ista nije dogodila na način kako su opisali učesnici.

Na osnovu lažnog prikazivanja saobraćajne nezgode jedno osuguravajuće društvo oštećeno je za 3.123,85 KM.

Ovo je, od početka godine, peti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu koji su policijski službenici dokumentovali u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda čiji je cilj naplata osiguranih suma novca.