Disciplinska komisija i antikorupcioni tim Fudbalskog saveza Republike Srpske /FS RS/ donio je odluku da se utakmice posljednjeg kola Prve lige RS ne registruju do okončanja istrage protiv klubova "Leotar" iz Trebinja, "Prodrinje" iz Janje kod Bijeljine, "Proleter" iz Teslića i "Rudar" iz Prijedora.

stadion police

Ovim aktom postalo je neizvjesno ko će biti novi prvak Republike Srpske i time obezbijediti učešće u najelitnijem fudbalskom takmičenju u BiH, ali i ko će iduće sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Fudbalski savez RS podnijeće krivične prijave protiv NN lica Specijalnom tužilaštvu Srpske i okružnim tužilaštvima u Doboju i Trebinju, jer se sumnja na kršenje odredbi Disciplinskog pravilnika FS RS.

Prema dostupnim informacija, konačna odluka o 26. kolu Prve lige RS biće donijeta do 1. jula, a naredni sastanak nadležnih tijela FS RS biće održan 15. juna.

U slučaju da se dokaže namještanje utakmica, klubovi se mogu izbaciti i u niži rang takmičenja, što je propisano i Dicsiplinskim pravilnikom Fudbalskog saveza Srpske.