Ekipa Džudo kluba „Leotar“,  sastavljena od pionira, kadeta, juniora i seniora, otišla je na sedmodnevne pripreme u Split.

pripreme split dzudisti leotara

Trebinjci su otišli u sljdećem sastavu: Nikola Boljanović – seniorski prvak BiH – 63 kg, Nikola Mišković – juniorski prvak Bih -71 kg, Vuk Vidačić – juniorski prvak BiH -100 kg, Ivana Rikalo – seniorski i juniorski prvak BiH -57 kg, Sanja Čihorić – kadetki prvak BiH – 63 kg, Nikolija Brborić – kadetski i juniorski prvak BiH, Ognjen Ninić – kadetski i juniorski prvak BiH, Božidar Vučurević – prvak BiH za st. pionire – 66 kg i Blagota Mrdić – prvak BiH za st. piore -50 kg.

U ekipi jedino nedostaje Mitar Mrdić, seniorski prvak Republike Srpske i BiH, te pobjednik Evropskog kupa u Sarajevu, zbog povrede lakta pauzira, a sa treninzima počinje 1. juna.
Pripreme će trajati sedam dana, a sa džudistima je otišao i trener Aranđel Petrović.

Prpreme se održavaju pred prvenstva Balkana i to za: juniore 13. i 14. juna u Rumuniji, za kadete 20 i 21. juna u Zrenjaninu – Srbija, za pionire 27. i 28. juna na Žabljaku – Crna Gora i za seniore početkom septembra u Bugarskoj.

Pripreme su istovremeno i za predstojeća Evropska prvenstva: kadeta u Sofiji – Bugarska u julu; juniora u Austriji u septembru, te za Svjetska prvenstva: kadeta u Sarajevu u septembru, a za juniore u Abu Dabiju u oktobru 2015. godine.