U Republici Srpskoj danas i sutra biće toplo, suvo i sunčano, a u nedjelju se očekuju naoblačenje, kiša i pad temperature, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.

suncano i toplo vrijeme

Dežurni meteorolog Igor Kovačić rekao je da mogućnost za grmljavinu, te pokoji pljusak postoji i sutra poslije podne u južnim krajevima.

"Na sjeveru će biti toplije, te će temperatura iznositi između 22 i 27 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima uglavnom oko 16 stepeni", naveo je Kovačić.

Prema njegovim riječima, u nedjelju, 10. maja, očekuje se prolazno naoblačenje, sa kišom i pljuskovima, pa će biti svježije, sa temperaturom u toku dana između 16 i 22 stepena, na jugu i sjeveroistoku do 24, a u višim predjelima do 12 stepeni Celzijusovih.

"Nakon ovog hladnog fronta, koji će dati mjestimičnu kišu, u ponedjeljak, 11. maja, očekuje nas prvo malo svježije jutro, a zatim će tokom dana biti oblačnije, te i dalje sa mogućnošću za slabe padavine u centralnom pojasu i na istoku", naveo je Kovačić.

On je dodao da će maksimalna temperatura u ponedjeljak iznositi između 15 i 20 stepeni Celzijusovih, na jugu u sjeveroistoku biće viša za stepen ili dva, a u višim predjelima biće do 16 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 12. maja, nakon svježeg jutra, očekuju se sunčan dan i porast temperature - maksimalna će biti između 20 i 25 stepeni Celzijusovih, na jugu i sjeveru i do 28, a u višim predjelima do 15 stepeni Celzijusovih.

"Nakon toga, sljedeća dva-tri dana ponovo će biti sa ljetnim temperaturama, oko 30 stepeni Celzijusovih", rekao je Kovačić.

Kovačić je dodao da je uzrok niže jutarnje temperature proteklih nekoliko dana to što je stigla svježija vazdušna masa sa sjeverozapada, te se tokom noći, kada dođe do razvedravanja, atmosfera hladi.