Za katastrofalno stanje u Domu zdravlja Trebinje kriv je prvenstveno gradonačelnik Slavko Vučurević, koji u protekle dvije godine nije ništa preduzeo da se poboljša situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja ima milionska dugovanja prema radnicima, rekao je danas predsjednik Gradskog odbora NDP Trebinje Slobodan Šaraba.

konferencija za novinare ndp trebinje On je najavio da će Gradski odbor NDP-a uputiti inicijativu Skupštini grada da se što hitnije raspravlja o ovoj problematici.

"Gradski odbor podržava sindikalnu organizaciju Doma zdravlja u njihovim zahtjevima da se stanje u ovoj ustanovi riješi i da se koliko toliko pokuša vratiti u stanje kakvo je bilo prije nekoliko godina", rekao je Šaraba novinarima u Trebinju.

Šaraba je Vučurevića, kao predstavnika osnivača, okrivio da je prije pola godine smanjio tranšu koja pripada ovoj zdravstvenoj ustanovi sa 300.000 na 200.000 KM, te kao jednog od krivaca za katasrofalno stanje naveo i direktora LJiljanu Radoičić, za koju je rekao da je u Domu zdravlja "samo za slikanje".

"Ona po ovom pitanju ništa ne preduzima niti ima namjeru", rekao je Šaraba i napomenuo da Dom zdravlja radnicima duguje oko četiri miliona maraka zbog neisplaćenih bruto zarada.

Šaraba je istakao da je ovakvom stanju u Domu zdravlja znatno doprinio i bivši direktor Dragan Sorajić, koji je u tu ustanovu zaposlio veliki broj ljudi.

Šaraba je istakao da značajni problemi postoji u visokom obrazovanju, napominjući da je dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Dušan Jokanović ukazao da ova viskoškolska ustanova nema nikakvu podršku od grada.

Šaraba je rekao da će trebinjski NDP zahtijevati da se i to pitanje razmotri u gradskom parlamentu.