U 7. kolu Lige 6 košarkaši "Svislajon Leotara" večeras će u 19.00 časova u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" dočekati KK "Spars" iz Sarajeva.

leotar siroki liga 6 Eventualnom pobjedom protiv Sparsa, Trebinjci bi se uključili u borbu za ulazak u plej-of Lige 6.

Trener Leotara Dragoljub Vidačić kaže za TrebinjeLive.info da bi za pobjedu trebala da bude neophodna dobra igra, ali i zdravlj igrača.

"Čini mi se da ćemo biti kompletni i koliko-toliko uigrani, jer smo već mjesec dana zajedno i mislim da smo u malo boljem stanju nego ranije. Sparsi igraju veoma agresivnu odbranu, pogotovo na domaćem terenu i ritmom lome protivnika. Računamo da sa većim brojem igrača to možemo malo bolje da ispratimo i da se na domaćem terenu osjećamo komotnije", kazao je Vidačić.

Prema njegovim riječima, protiv "Zrinjskog" je u igri mijenjao dosta igrača, a za večeras, kako kake, još uvijek nije odlučio koju će taktiku primjeniti. Posebno naglašava da je veliki prostor u igri gdje se može napraviti pomak, ali i da ni on uvijek nije u stanju da to idealno uradi.

"Radim po nekom planu, koji napravim pred utakmicu, ali isto tako tokom utakmice može mnogo toga da se promijeni. Mislim da je najvažnije da ekipa igra ono što trenira - tako se i stiče samopouzdanje. Kad vidite da to prolazi i daje neki rezultat, pa iako se pojavi ekipa kao Igokea, ne možemo ništa jer smo naišli na boljeg protivnika", ističe Vidačić, dodajući da protiv protivnika koji nije bolji imaju šanse, ali samo kada se poštuju sva dogovorena pravila.

On je podsjetio da je u prošloj utakmici protiv Sparsa veoma važan bio početak, kada se na zagrijevanju povrijedio Gojko Sudžum.

"Tada smo dobro otvorili utakmicu, da bi imali pad krajem prve i cijelu drugu četvrtinu. U trećoj smo odigrali vrlo dobro, stekli veliku prednost i riješili utakmicu", zaključuje Vidačić u razgovoru za TrebinjeLive.info

Iz uprave Leotara pozivaju sve ljubitelje košarke da večeras budu uz Leotar.