KK "Svislajon Leotar", poslije četiri uzastopna poraza u Ligi 6, zabilježio je večeras u Trebinju pobjedu nad ekipom "Zrinjskog" iz Mostara, a rezultat je 89:75.

leotar zrinjski liga 6

Trebinjci su odlično započeli utakmicu, pa se već od prvog minuta vidjelo da izabranici Dragoljuba Vidačića idu na sve ili ništa. Prva četvrtina pripala je Trebinjcima, a rezultat je 28:20. I u drugoj četvrtini domaćini su bili bolji - 25:20. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 53:40.

Košarkaši Leotara su i u drugom poluvremenu igrali dobro. Treću četvrtinu su dobili rezultatom 17:12, dok je posljednjih deset minuta pripalo Mostarcima - 19:23.

"Ekipa 'Leotara' je odigrala odlično i sasvim zasluženo je dobila utakmicu. Čestitam im na pobjedi. Takođe, imali su dobro šutersko veče svih igrača. Centar Cvetković je otvorio širinu, a poslije se razigrao i Negovanović sa svojim prodorima, a i ostali su dali značajan doprinos pobjedi", kazao je trener "Zrinjskog" Zoran Glomazić, dodajući da su njegovi momci loše šutirali.

Najbolji u ekipi Leotara je bio Cvetković sa 18 poena, dok je kod Zrinjskog bolji od ostalih bio Sekulović sa 17 poena.

Domaćini su bili bolji u svim segmentima igre i to u slobodnim bacanjima 14/21, za dva poena 24/36, za tri poena 9/21, 38 skokova i 17 asistencija. Mostarci su imali u slobodnim bacanjima 8/18, za dva poena 20/33, za tri poena 9/28, 29 skokova i 17 asistencija.

"S obzirom na probleme koje nose serije poraza, ovo što se dešavalo večeras u našoj igri, a to je rastrzanost, i očekivano je. Imali smo dobar procenat šuta da nas drži na pristojnoj udaljenosti od protivnika cijelo vrijeme utakmice, tako da ne uđemo u nervozu i zasluženo smo uzeli prve bodove u Ligi 6", kaže trener Leotara Dragoljub Vidačić, dodajući da je dosta igrača bilo u rotaciji, jer se plašio samopouzdanja, koje je posljedica velikog poraza u seriji.

On je dodao da nije bio spreman da igrači prave dvije ili tri greške, već je, maltene, već na prvoj mijenjao, kako ne bi gubili samopouzdanje, što je bio drugačiji pristup u odnosu na ostale utakmice.

Najveća razlika na utakmici bila je u 29. minutu pri rezultatu 68:46.

Danilo Negovanović, koji je uz 17 poena imao i sedam asistencija, smatra da je Leotar zasluženo pobijedio, te da su njegove kolege i on odigrali dosta bolje nego na prethodnim utakmicama.

"Nadam se da je napokon proradio napad. Večeras smo dali 89, a protiv Slobode 99 poena, ali ćemo to vidjeti u narednim utakmicama. Treba da nastavimo sa ovakvom igrom i nadam se najboljem", kaže Negovanović.

Na večerašnjoj utakmici zbog bolesti nije igrao prvotimac Leotara Milan Radisavljević.

Na pauzama tokom utakmice je nastupila Plesna grupa "Maris" iz Trebinja.

KK "Svislajon Leotar": Krčum, Lužaić 6, Pelkić 7, Aleksić 15, Mijović 2, Milanović, Rikalo 10, Damjanović 14, Cvetković 18, Radisavljević, Ninković, Negovanović 17. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Zrinjski": Novak, Princ 6, Svilar 11, Mikulić, Ivica Petrić 1, Mario Petrić 3, Šutulović 11, Sekulović 17, Demić 11, Zovko 9, Jurković, Brajković 6. Trener: Zoran Glomazić.

U subotu u Trebinje dolazi "Igokea", koja je veliki favorit, ali je lopta okrugla. leotar zrinjski liga 6

leotar zrinjski