Rukometaši "Leotara" su u okviru 15. kola Prve lige Republike Srpske, u hercegovačkom derbiju, pobijedili ekipu "Hercegovine" iz Nevesinja rezultatom 23:22 (11:12).

rukometasi rk leotar

U jako čudnoj utakmici igrači obje ekipe su imali svoje dobre i loše periode za vrijeme utakmice, dok su sudije unijele dodatnu nervozu u igru oba sastava.

Trebinjci su dobro počeli meč i u 7. minutu vodili su 5:2, ali gosti preokreću rezultat i serijom od 0:6 rezultat je 5:8. Tu prednost su zadržali do posljednje minute prvog poluvremena, kada domaći igrači smanjuju vođstvo gostiju na 11:12.

Drugo poluvrijeme donosi, nakon rezultata 5:5, prvo izjednačenje i to u 34. minutu, pri rezultatu 13:13, a minut kasnije Leotar prelazi u vođstvo 15:14. Od tog trenutka pa do rezultata 22:21 Trebinjci su u vođstvu. U 59. minutu rezultat je bio 22:22, da bi Risto Misita pola minuta prije kraja utakmice postigao pobjedonosni gol.

Igrači "Hercegovca" nisu iskoristili posljednji napad.

Vinko Šutalo iz "Leotara, najbolji pojedinac večerašnje utakmice, rekao je da je njegov tim na kraju ipak imao više sportske sreće, ali da je zasluženo osvojio tri boda.

"Važno je da smo osvojili nove bodove protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto. Zadovoljan sam svojom igrom, ali moglo je i bolje. Ipak, na kraju je presudio timski duh. Napad nismo baš dobro odigrali, ali smo sve od sebe dali u odbrani", rekao je Šutalo za TrebinjeLive.info.

Važno je istaći, sa jednom posebnom pohvalom, da su igrači "Leotara" večeras pokazali kako se brane boje voljenog kluba, zbog čega su i nagrađeni aplauzom.

U sljedećem kolu Trebinjci igraju protiv ekipe "Čelinca" u istoimenoj opštini i igrači i stručni štab se nadaju novoj pobjedi.

RK "Leotar": Vidačić, Komnenović, Šutalo 8, Bartolović 6, Kolovrat 5, Knežević, Vico, Spaić, Kapor 1, Misita 3, Jurković, Inić, Uljarević, Bratić, Šegrt. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Hercegovina": Budović,  Čabrilo 1, Draganić 6, B. Laketa, Dragović 4, Kovačević 1, Buha 5, Nemanja Ivanović 3, Nikola Ivanović 2, Vujadinović, S. Laketa, Nikola Ivanović - Lj, Knežević, Dabić. Trener: Dragomir Šaponja.