Košarkaši "Svislajon Leotara" poraženi su večeras u Sarajevu, u okiru drugog kola Lige 6, od ekipe "Sparsa rezultatom 86:58.  Domaćini su bili daleko bolji i zasluženo slavili prvu pobjedu, nakon što su u prvom kolu poraženi od ekipe "Slobode" u Tuzli.

leotar kakanj kosarka

"Leotar" je dobro počeo utakmicu i sve do šestog minuta imao je prednost. Zadnje vođstvo bilo je pri rezultatu 6:7. U naredna četiri minuta domaćini su zaigrali odlično i napravili su seriju 15:3, tako da završavaju prvu četvrtinu vođstvom 21:10.

U drugoj četvrtini nastavila se dobra igra "Sparsa" i oni su otišli na poluvrijeme sa razlikom plus 15 - 46:31. U ovom dijelu utakmice kod gostiju se istakao Damjanović sa 13 poena i 7 skokova, od Leotarovih ukupno 19, a "Sparsi" su imali osam ubačaja od 13 pokušaja za tri poena.

Početak drugog poluvremena protekao je u dominaciji domaćih igrača koji i ovaj dio dobijaju u svoju korist i povećavaju svoju prednost na 70:47. U posljednjih deset minuta domaćini su svoju prednost povećali na 79:49 u 34. minutu, što je bila i najveća prednost na večerašnjoj utakmici. Do kraja utakmice održavala se prednost "Sparsa" za konačni rezultat 86:58.
Treba naglasiti da su domaćini imali 12 ubačaja od dvadeset jednog pokušaja za tri poena, a gosti samo 17 odsto.

Darko Damjanović napravio je prvi dabl-dabl učinak u Leotaru sa 17 poena i 10 skokova.

KK "Spars": Zahiragić 5, Nikolić 15, Bulić, Nermin Buza 4, Bilić, Nedim Buza, Bašić, Glogovac 6, Josipović 16, Đurasović 14, Hodžić 3, Opačak 9. Trener: Marko Trbić.

KK "Svislajon Leotar": Krčum, Lužaić, Pelkić, Mijović, Milanović 2, Rikalo 13, Damjanović 17, Cvetković 7, Radisavljević 6, Ninković, Negovanović 10. Trener: Dragoljub Vidačić.
Narednu utakmicu u Ligi 6 "Leotar" će odigrati u svojoj dvorani protiv KK "Široki".