Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da ova stranka neće dozvoliti povećanje cijene električne energije, te da će, u suprotnom, opozicija pozvati građane na proteste.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje

"Ukoliko dođe do povećanja cijene, pozvaćemo ljude na proteste i to može da bude 'upaljač' za nemire u Republici Srpskoj, a mi to ne želimo", rekao je Krsmanović na konferenciji za novinare u Trebinju.

On smatra da je "najodgovorniji za povećanje cijene električne energije ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokića, jer je dozvolio da elektroprivredna preduzeća izađu sa svojim zahtjevima bez bilo kakve prethodne koordinacije".

Krsmanović je pohvalio stavove predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika DNS-a Marka Pavića u vezi sa povećanjem cijene struje.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Trebinju, predstavnici Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba i Dragan Ukropina ocijenili su skandaloznom i neprihvatljivom odluku gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da novoizgrađeni objekat autobuske stanice uskoro bude dat u zakup.

Kritikujući takvu odluku, Šaraba je istakao da je trebinjski NDP izričito protiv toga i da će tražiti da ta tačka bude povučena sa dnevnog reda skupštinskog zasjedanja.

"Da li ta odluka znači da Grad ne zna da upravlja autobuskom stanicom, koju smo jedva dočekali, pa je mora dati nekom privatniku?", upitao je Šaraba, dodavši da je to bila prilika da se zaposli desetak ljudi.

Šaraba je oštro osudio i Vučurevićevu izjavu da ne želi da finansijski pomogne FK "Leotar" dok ne bude završen sudski spor, te poručio da se tako ne može uslovljavati klub sa 90-godišnjom tradicijom.

"Grad će napraviti veliku štetu ukoliko ne stane uz ovaj fudbalski klub", istakao je Šaraba i dodao da svi moraju da se uključe i pomognu "Leotar" i mlade ljude koju su se uhvatili u koštac sa problemima u klubu.