HERCEG-NOVI - Odbornici Skupštine opštine Herceg-Novi sutra će, u okviru prve tačke pete redovne sjednice, raspravljati o predloženom budžetu opštine za ovu godinu, u iznosu od 14,55 miliona evra.

poginuo pjesak herceg novi

Budžet za ovu godinu predložio je Sekretarijat za finansije, turizam i ekonomski razvoj, a prvi rebelans, prema njihovim najavama, trebalo bi očekivati početkom juna. Nadležni napominju da je budžet za ovu godinu planiran sa više opreza i realnije, kako se ne bi ponovila situacija iz 2014., kada je budžet planiran u iznosu od 17 miliona evra, a ostvaren u iznosu od 13,817 miliona evra ili svega 78 odsto od plana.

Prihodi ovogodišnjeg budžeta su uvećani za pet odsto u odnosu na prošlogodišnje ostvarenje budžeta, a najveće učešće u punjenju godišnjeg plana prihoda i rashoda biće na osnovu naknade za komunalno opremanje gradskog građevinskog zemljišta u iznosu od 5,3 miliona evra, od poreza na imovinu 3,5 miliona evra i ustupljenih prihoda iz državnog budžeta u iznosu od 2,51 miliona evra.

Rashodi operativnog budžeta su planirani u iznosu od 10,545 miliona evra, a kapitalnog u iznosu od 4,305 miliona evra, od čega će najviše novca biti izdvojeno za finansiranje projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda - 1,5 miliona evra i za izgradnju sanitarne deponije Duboki Do - 885.000 evra.