Povodom izjava gradonačelnika grada Trebinja Slavka Vučurevića o vlasništvu nad stadionom Fudbalskog kluba /FK/ "Leotar" da ukoliko bi klub postao vlasnik stadiona - onda bi on mogao postati dio stečajne mase likvidare "Bobar banke", danas je saopštenjem za medije reagovala uprava ovog kluba. stadion police

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Molimo gradonačelnika Slavka Vučurevića da prestane da obmanjuje javnost povodom vlasništva nad stadionom FK "Leotar". Sramota je da grad i klub, koji slavi 90. rođendan, budu bukvalno na "ratnoj nozi" sa gradskim čelnicima. Žao nam je što gradski odbornici ne žele da sazovu sjednicu Skupštine grada o stanju u FK "Leotar" iako smo im se pismeno obratili, u cilju da zaustavimo medijska prepucavanja koja štete imidžu grada i svim građanima Trebinja.

Zašto od javnosti kriju podatke iako su upoznati da je FK "Leotar" 2006. godine prodavao zemlju, koja "nije u njegovom vlasništvu" i to, između ostalog, i sadašnjem odborniku vladajuće koalicije Đoku Tarani, i da o tome postoji i skupštinska odluka.

Kako smo tada bili vlasnici, a sada nismo i kakav je to zakon tada vladao? Pa zar odluka Skupštine grada, kojoj su prisustvovali i tadašnji opozicioni, a sadašnji pozicioni odbornici, ili koji već, nije dovoljna da se razjasni pitanje vlasništva.

Koji je interes da se svakim danom, preko sredstava javnog informisanja, blate ljudi iz fudbalskog kluba, koji se bez ikakve materijalne naknade bore da sačuvaju klub i stadion za neka buduća pokoljenja? Koji je interes da nas nazivaju kriminalcima, neukim ljudima i produženim rukama politike SNSD-a samo zbog želje da sačuvamo klub i njegovu imovinu?

Naime, klub je ponudio Skupštini grada Trebinje 7.3.2006. godine da po pravu preče kupovine kupi dio zemljišta, uknjiženog kao stadion "Leotar", ukupne površine 1.444 m2, sa pravom korištenja Fudbalski klub "Leotar", po cijeni od 300 KM/m2.

odluka fk leotar o prodaji imovine

Skupština grada donosi odluku da ne želi da od FK "Leotar" kupi zemlju po toj cijeni i obrazlaže da na osnovu člana 25. Zakona o građevinskom zemljištu, njeni vlasnici imaju pravo da prenesu pravo korišćenja na treća lica, ali ne po cijeni nižoj od one ponuđene gradu Trebinju.

Na osnovu toga FK "Leotar" prodaje zemlju firmi "Leoplastik" vlasnika Milorada Aćimovića u iznosu od 198.300km i firmi "Autounion" vlasništvo Đoka Tarane u iznosu od 184.200 KM.

Još jednom pitamo gradonačelnika da odgovori, ako FK "Leotar" nije vlasnik stadiona, na čijoj je zemlji napravljena stambeno-poslovna zgrada i ko je njen vlasnik - da li vlasnici stanova, ili neko treći?

Sa nadom u bolje sutra, do konačne pobjede - uprava FK "Leotar".