U Trebinju je u okviru 19. kola Premijer lige BIH u košarci KK "Leotar" pobijedio KK "Heo" iz Bileće rezultatom 75:55, po četvrtinama 20:15, 18:6, 21:13 i 16:21.

leotar heo

Komšijski derbi igran je pred velikim brojem gledalaca, a mnogi su došli iz Bileće kako bi svojim navijanjem i bodrenjem pomogli "Heu" kako bi eventualnom pobjedom došli do koraka bliže opstanka u ligi najboljih u BIH. Tokom cijele utakmice domaćin je vodio, a sredinom treće četvrtine bilo je i plus 28 za Trebinjce.

Košarkaši iz Bileće bili su bolji samo u posljednjoj četvrtini. "Leotar" je bio bolji u svim segmentima igre. Imao je 15 skokova više, bolji postotak šuta za jedan, dva i tri poena kao i 15 asistencija više od gostiju. Treba napomenuti da su svi igrači koji su bili na klupi igrali i da su se svi upisali u strijelce osim mladoga Draška Savića.

Nakon utakmice trener domaćih je izjavio da su njegovi momci zasluženo pobijedili sa velikom razlikom.

"Koliko je to naša zasluga, po meni su nam i gostujući igrači pomogli koji su sagorili u želji da u Trebinju naprave iznenađenje i da nas pobijede. To se najviše vidjelo u njihovom lošem procentu šuta za tri poena. Kada im nije išlo, nama je bilo lako da odigramo dobru odbranu i veliki broj kontri, što nas nije krasilo u dosadašnjim utakmicama", stakao je Vidačić.
Trener gostiju Boris Jokanović je kazao da je ovo do sada najslabije izdanje njegovih igrača u gostima u ovoj sezoni i da su njegovi momci izgorili u želji da dobiju hercegovački derbi, gdje bi im pobjeda puno značila u borbi za opstanak.

"Loša koncentracija u odbrani, u napadu, veliki broj izgubljenih lopti i veliki broj ofanzivnih skokova igrača 'Leotara' su uzroci našeg večerašnjeg poraza", kazao je Jokanović.

Nakon više od mjesec dana pauze, nakon povrede sinoć je u ekipi domaćina zaigrao Srđan Milanović, koji je sa svojih deset koševa i tri skoka dao veliki doprinos pobjedi svoje ekipe. On kaže da je najbitnije što je ostvarena pobjeda i da se nada da će do kraja prvenstva "Leo" ostati neporažen u Trebinju.

"Utakmice koje su pred nam koristiće nam da što spremnije dočekamo Ligu 6", kazao je Milanović.

On je dodao da je zadovoljan sa svojom večerašnjom igrom i da se nada da će biti još spremniji u predstojećim mečevima.

U sljedećem kolu KK "Leotar" gostuje u Višegradu gdje ga dočekuje KK "Varda HE". KK "Leotar": Krčum 4, Lužaić 2, Aleksić 5, Pelkić 11, Mijović 10, Milanović 10, Rikalo 6, Savić, Cvetković 7, Radisavljević 16, Ninković 4. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Heo": Kastratović 8, Radovanović, Jovanović 10, Milošević 6, Bratić, Ivković, Kuljić, Kentez King 6, Fimić 2, Vuković 9, Ćapin, Negovanović 14. Trener: Boris Jokanović.