U kafeu "Klub" u Trebinju večeras je priređena prva samostalna izložba fotografija Radovana Dangubića, u organizaciji Foto-kino kluba Trebinje.

izlozba fotografija radovana dangubica trebinje

Na izložbi su predstavljene 32 fotografije, među kojima je i fotografija "Luka", koja je proglašena za najbolju u BiH za 2014. godinu. Takođe, fotografije koje su večeras predstavljene nastale su u raznim zemljama, od Srbije, Crne Gore i BiH do Njemačke.

Otvarajući pomenutu izložbu, Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje, istakao je da na izloženim fotografijama preovladava tema portreta, i to ne onoga gdje je samo lice, već jednog specifičnog koji je smješten u određeni ambijent.

"Osoba koja je portretisana snažno je povezana sa okolinom gdje se nalazi. Ta veza između ambijenta gdje se nalazi portretisani lik i onoga ko je portretisan priča nam priču, što je i najvažnije u fotografiji", kazao je Vukasović, dodajući da o kvalitetu fotografija Radovana Dangubića ne treba posebno govoriti.

izlozba fotografija radovana dangubica trebinje

On je dodao da Radovanu tek predstoje nove izložbe i radovi, te da je do sada radio kao foto-reporter, a fotografije su mu objavljivane u više listova i monografija u regionu.

Zanimljivo je da je pored prve samostalne izložbe, Radovan večeras proslavio i svoj 29. rođendan, a iz tog razloga kolege iz Foto-kino kluba Trebinje poklonile su mu tortu u obliku fotoaparata.

"Izložba i rođendan nisu slučajni. Želio sam da sam sebi poklonim  nešto lijepo za rođendan", kazao je Dangubić, dodajući da nije tematski fotograf, te da će njegova naredna izložba najvjerovatnije biti na temu ptica, pošto su one njegova tematska preokupacija u posljednje vrijeme.

On kaže da su portreti uglavnom nastali u selima pored Ljubinja, a iz želje da život tih ljudi ne bude zaboravljen.

Autor večerašnje izložbe živi u Ljubinju, ali je član trebinjskog Foto-kino kluba. Fotografijom se bavi petnaestak godina, a umjetničkom četiri godine, za šta je najzaslužniji Radoje Elez.

izlozba fotografija radovana dangubica trebinje

izlozba fotografija radovana dangubica trebinje

izlozba fotografija radovana dangubica trebinje