U prepunoj sali Muzičke škole, pred ljubiteljima klasične muzike, večeras je održan treći solistički koncert trinaestogodišnje Anje Dučić iz Trebinja. koncert muzicka skola

Učenica je sedmog razreda Muzičke škole u klasi profesora Olge Bodrušić, i već sedam godina svira violinu. Prisutni su uživali u muzici baroka, romantizma i muzike 20. vijeka.

U jednočasovnom programu Anja je svirala muziku Braha, Hendla i Berioa, a njena gošća, Milica Manigoda, izvela je muziku Baha i Krajzera. Čarobni zvuci  violine u rukama naše mlade sugrađanke i njene gošče na večerašnjem koncertu upotpunila je klavirska pratnja profesora Sonje Marković.

Nakon koncerta, Anja Dučić u izjavi za TrebinjeLive kaže da ima dobru saradnju sa svojim profesorom Olgom Bodrušić, sa kojom je pripremila program "Berioa, Hendla i Braha".

anja ducic

"Sve volim da sviram, ali Berio mi je najdraži kompozitor", kazala je Dučić, dodajući da je posljednje dvije godine dobila specijalne nagrade u Banjaluci, koje predstavljaju njena najveća dosadašnja dostignuća, kao i solistička tačka u povodo 60 godina od osnivanja Muzičke škole "Trebinje".

Riječi hvale za svoju učenicu ima i profesor Olga Bodrušić, ali i direktor škole Dušanka Babić, koja je napomenula da će se do kraja godine održati još jedan koncert.