Na nedjeljnim lokalnim izborima u Herceg-Novom, Demokratska partija socijalista /DPS/ osvojila je 13 mandata, Udruženje građana "Izbor" devet, koalicija SNP-DF-NS osam, a SDP i Novska lista po dva mandata, pokazali su preliminarni rezultati, saopšteno je iz izbornih štabova partija.

vidovdanske svecanosti herceg novi

To znači da nijedna partija ili koalicija nije osvojila apsolutnu vlast, jer Skupština opštine Herceg-Novi ima 34 odbornička mjesta.

DPS je osvojio 13 odborničkih mandata, jedan manje u odnosu na izbore 2012, dok je koalicija oko SNP-a, koja je 2012. osvojila čak 18 mandata pala na svega osam mandata. Nosilac izborne liste DPS-a Slobodan Radović Krušo ocijenio je da je ta partija pobjednik izbora u Herceg-Novom.

DPS, kako je naveo Radović, bilježi stalni rast i ima povećanje biračkog tijela za oko 15 odsto.

Nosilac liste "Izbor" Dušan Radović Krušo, liste koja je moguće najveće iznenađenje izbora, rekao je da niko nije vjerovao u njih.

Iz SDP-a su poručili da je DPS osvojio najviše odborničkih mandata, ali nedovoljno da samostalno formira vlast. Nosilac liste Koalicije SNP-DF-NS "Sačuvajmo Novi, Za dobro Novog" Obrad Gojković izjavio je novinarima da su izgubili vlast u Herceg-Novom.

Nosilac liste "SDP - Novski, Bokeški i Crnogorski" Dragan Šimrak, sa druge strane, istakao je da je zadovoljan izbornim rezultatom.