Gradonačelnik Slavko Vučurević danas je reagovao na saopštenje GO SNSD-a, u kojem je Savez za promjene optužen da kroz zajedničko djelovanje sa SDA i DF-om učestvuje u prenošenju nadležnosti na nivo BiH. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

slavko vucurevic

Školovan čovjek mora imati bogat vokabular. To znači da mora, pored ostalog, poznavati i varvarizme, odnosno riječi pozajmljene iz drugih jezika, a najčešći varvarizmi u srpskom jeziku su turcizmi, germanizmi i italijanizmi. Za neke turcizme u srpskom jeziku nema ekvivalenta, kao što su na primjer: jorgan, čarapa, boja, kajmak, sarma, kapija, komšija, čaj, rakija, sanduk, merdevine, furuna, šećer itd. I da znate, gospodo iz SNSD, i riječ BUDALA je turskog porijekla.

Smeta vam i riječ zastupnik iz nekog mog saopštenja. Otvorite Rječnik srpskog jezika ( Matica Srpska 2007), pa ćete vidjeti da je zastupnik „onaj koji ovlašćeno zastupa nečije interese, član predstavničkog organa vlasti, poslanik“. Toliko o leksici.
Kažu esenesdovci da je „srpski narod dovoljno osviješćen i zna odakle prijeti stvarna opasnost“. Ovo me neodoljivo podsjeća na onih tridesetak godina vlasti Enver Hodže u Albaniji kada je svoj gladni i napaćeni narod ubjeđivao da svi hoće da ga napadnu, pa da bi mučenicima skrenuo pažnju od praznog stomaka izgradio je 600 hiljada bunkera na tri miliona ljudi. Samo nemojte vi, kojima je nacionalnost zanimanje i diploma, da budete veći Srbi od drugih i da nas branite. Vaša odbrana od izmišljenih neprijatelja napravi nam stvarne neprijatelje. Shvatite već jednom, esenesdovska gospodo, da mi i drugi narodi živimo jedni uz druge i da to ne možemo promijeniti. Ta vaša takozvana „zaštita nacionalnih interesa“, samo je paravan iza koga skrivate činjenicu da ste upropastili Srpsku, načisto. I sjetite se, nije tako davno bilo, ko je kome na noge prvi išao, pa se posramljen vratio.

Slatko me zasmijaste i izjavom da vam je narod „ukazao puno povjerenje“. Očigledno je da vam, pored leksike, ni matematika nije jača strana. A, ni papke nisam ja izmislio. To je vaš novi mesarsko- politički termin. Priznajem na kraju, gospodo iz SNSD-a, da upravo na jutjubu iznova gledam seriju „KUDA IDU DIVLJE SVINJE“. Znam da ćete mi opet zamjeriti da sam nacionalno zastranio, ili da, ne daj bože, mislim na nekoga, ali preuzeću taj rizik. Uostalom, samo hrabri rizikuju.

Očekujući vaš brzi leksički odgovor, srdačno vas pozdravljam.

Gradonačelnik Slavko Vučurević.