HERCEG-NOVI - Delije Herceg-Novog i njihovi prijatelji iz Nikšića, u saradnji sa crkvenom parohijom Stari grad, u crkvi Svetog Arhangela Mihaila u Herceg-Novom, prisustvovali su pomenu i molitvi u spomen na tragično nastradalog mladića Marka Ivkovića (25) iz Zemuna, koji je poginuo od navijačke ruke protivničkog tabora na košrkaškoj utakmici Galatasaraj - Crvena zveda u Istanbulu.

novljani molitva marko ivkovic

Istog dana kada je nesrećni mladić sahranjen na Novom bežanijskom groblju, crkva na Belavisti je bila pretijesna da primi sve hercegnovske delije i njihove prijatelje-navijače iz ostalih klubova.

Marka Ivkovića nisu poznavali, ali je on jako dobro poznavao Crvenu zvezdu i valjda je zbog toga Zvezdu volio, rekli su okupljeni navijači, napominjući da način na koji je život izgubio Marko nije dostojan čovjeka.

Tokom molitve sveštenika protojereja stvrofora Rada Lakete, protojereja Nikole Todorovića, Vladana Pantelića i Nikole Urdeševića, delije su držale svijeće i zajedno se molile za dušu nesrećno nastradalog Marka Ivkovića.

Otac Nikola Todorović je kazao da je Marko Ivković, koji je rođen u Zadru, a tokom 1995. godine izbjegao iz Krajine u Jagodinu i koji je tokom posljednjeg rata izgubio oca, stradao na pravdi Boga, noseći krst sudbine svog naroda.

„Vi ste mladi ljudi koji morate biti istrajni, prije svega, u vjeri. Morate biti sposobni da pobijedite sebe, svoje slabosti i svoje nemoći. Ovog puta pored Marka sjetimo se i Nemanje, partizanovog navijača koji je poginuo u Beogradu, sjetimo se našeg sportiste Jovana Kosaća, koji je na pravdi boga nedavno ubijen“, kazao je otac Todorović, pozivajući sve navijače da navijaju i žive sportski, sposobni da ponesu krst koji je svakome dao Bog.

Sveštenik Nikola Urdešević kazao je da se okupljeni mole radosnom tugom, kako bi pomenuli brata Marka i njegovu nevinu dušu koja ide u raj.