Sjedinjene Američke Države žele da potčine Rusiju svom uticaju, ali to nikome nije pošlo za rukom, niti će ikada, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin

"SAD ne pokušavaju da nas ponize, oni žele da nas potčine, reše svoje probleme na naš račun", rekao je Putin na forumu Sveruskog narodnog fronta u Moskvi.

"Niko u istoriji nikad nije uspeo da ostvari ovaj cilj u odnosima s Rusijom i niko nikad neće", naglasio je Putin, što je naišlo na snažan aplauz učesnika, preneo je Rojters.

Putin je rekao da većina Rusa voli američki narod i Ameriku, ali ne odobrava politiku njihovih vlasti.

"Mislim da naš narod pre voli nego ne voli Ameriku i američki narod. Ali najverovatnije, većina naših građana ima negativan stav prema vladajućoj klasi (u SAD)", kazao je Putin, preneo je TASS.

Države koje su uvele sankcije Rusiji izgubile su rusko tržište, a ograničenja uvoza proizvoda iz EU dala su ruskim poljoprivrednicima dodatne mogućnosti za rad na domaćem tržištu, izjavio je Putin.

"Solidarnost naroda Rusije treba iskoristiti za razvoj zemlje", rekao je Putin na Forumu Sveruskog narodnog fronta u Moskvi.

Putin je naglasio da je ruski narod pokazao pravi primer građanske solidarnosti i patriotizma, prenosi "Glas Rusije".

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da Rusija ne želi konfrontaciju sa EU, ali i da neće moliti zapadne zemlje da ukinu sankcije, te da Moskva sigurna da sankcije neće dati rezultate.