U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" večeras je odigrano prvo kolo rukometnog kupa Republike Srpske za muškarce između RK "Trebišnjica" i RK "Leotar. U prvom zvaničnom derbiju dva trebinjska kluba pobjeda je pripala iskusnijoj ekipi Leotara, koja je pobijedila rezultatom 17:30 (11:13).

rukometasi leotara pobijedili celinac

Ova utakmica privukla je veliki broj ljubitelja rukometa iz našeg grada. Početak utakmice je bio rezultatski zanimljiv, tako da je u 14. minutu bilo 6:8, a u 26. minutu 9:13 za Leotar. RK "Trebišnjica" je sa mini serijom 2:0 postavila konačan rezultat prvog dijela. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 11:13.

Početak drugog dijela Leotar je počeo da igra bolje, a presudilo je iskustvo, tako je već u 34. minutu rezultat bio 11:17, a u 49. minutu 14:25.

Na kraju gradskog derbija semafor je pokazao konačan rezultat, Trebišnjica-Leotar 17:30.

U redovima RK "Trebišnjica" bili su zadovoljni nakon utakmice, bez obzira na rezultat. Istakli su da je RK "Leotar" bio u ulozi favorita, što su i opravdali na terenu.

"Mi smo zadovoljni sa onim što su naši klinci pokazali. Ova utakmica poslužila nam je za uigravanje naše djece u njihovom daljem razvoju. Drago nam je što je prva zvanična utakmica sa sportskim prijateljima iz RK 'Leotar' protekla u fer i korektnoj atmosferi. Nadamo se da je ovo početak jedne sportske saradnje, sportskog rivalstva i sportske priče uopšte", kažu u RK "Trebišnjica".

RK "Trebišnjica": Stefan Pjevaljčić, Jovan Pjanić, Srđan Valentić, Vasilije Ćuzulan 1, Igor Rosandić 3, Sergej Tasovac 1, Marko Ambulija 7, Gojko Bokić 1, Đorđe Šipovac, Danilo Perišić 2, Ognjen Ninković, Darko Kandić 2. Trener: Milan Tasovac.

RK "Leotar": Veselin Savović, Dušan Vidačić 1, Ranko Komenić 1, Igor Vuletić 3, Borislav Dobranić 3, Stefan Spaić 3, Slavko Šešlija 3, Miloš Knežević 2, Goran Andrijašević 2, Miodrag Kapor 1, Đorđe Šegrt 1, Milorad Inić 4, Radovan Uljarević 4, Dejan Bratić 2 i Miljan Antunović. Trener: Dragiša Koraćević.