U Domu mladih večeras su promovisane zbirke poezije „Sonatini snovi“ Nataše Stanić i „Sjećanje“ Jasminke Kumro, u izdanju udruženja „Sonata“ iz Trebinja.

promocija knjige

O zbirci poezije „Sonatini snovi“ govorio je doktor Dragan Sorajić koji je istakao da se ljubav, nostalgija i sjećanja prepliću u novoj, drugoj po redu poetskoj zbirci koja sadrži četrdeset pjesama.

„Ovim novim rukopisom vidi se da je Stanićeva naoružana olovkom, papirom i stihom i to vrijednim. Ona je svoje stihove posložila kao bisere u školjci. Njezina pjesma ima svoju svrhu postojanja, ona je sve više svakodnevna, sve dublja i sve draža. To je jedna prelijepa sonata i po malo izmaštana bajka“, naveo je Sorajić.
Pored autora, stihove iz knjige „Sonatini snovi“ govorio je trebinjski glumac Darko Kurtović.

Podsjetimo, Nataša Stanić je prvu zbirku poezije „Lirika lavirinta“ objavila 2011. godine, u izdanju banjalučkog „Artprinta“.

U drugom dijelu poetske večeri o zbirci poezije „Sjećanje“ Jasminke Kumro govorio je Šćepan Aleksić, prozaista i direktor Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ u Bileći koji je rekao da poetski prvjenac Kumrove sadrži 27 pjesama, koja svaka za sebe predstavlja određenu priču, čiji su glavni motivi Trebinje i Hercegovina.

„Jasna je svojoj poeziji dala sve što je umjela i mogla, unoseći u nju cjelokupna svoja osjećanja i darujući joj sebe u potpunosti. Zbirku pjesama je posvetila svojoj majci, drugim članovima svoje porodice kao i prijateljima“, istakao je Aleksić.

Pored autora, stihove iz knjige „Sjećanje“ govorila je Nikolija Bjelica.

U muzičkom dijelu programa nastupili su učenici trebinjske Muzičke škole – Matija Tučić, Anja Dučić, Isidora Čivčić i Ivana Janković.