Poslije više od trideset godina, danas su svečano otvorene renovirane prostorije trebinjske Hitne pomoći.

hitna medicinska pomoc trebinje

Prvom fazom radova potpuno su obnovljene sve prostorije, a sredstva za realizaciju posla u iznosu od 50.000 KM je obezbijedio Grad Trebinje.

„Naš cilj je bio da prostorije Hitne pomoći osposobimo za uslovniji rad medicinskog osoblja. Ovo je veliki pomak za naš grad, jer će građani sada imati mnogo bolju zdravstvenu zaštitu, podignutu na viši nivo“, rekao je na svečanom otvaranju gradonačelnik Slavko Vučurević.

Nakon ove, slijedi nova faza osavremenjavanja Službe hitne pomoći, najavila je Ljiljana Radojičić, direktor trebinjskog Doma zdravlja.

„Zahvaljajući razumijevanju gradonačelnika Slavka Vučurevića i Gradske uprave, konačno smo dobili nove prostorije. Posjedujemo stručan kadar, pa se nadamo da ćemo ubudiće raditi još bolje. Od osamdesetih godina prošlog vijeka u ovu službu ništa nije ulagano. Prostorije i oprema su bili u devastiranom stanju, tako da planiramo nekoliko faza rekonstrukcije, jer je neophodno da se uradi još mnogo stvari.“, dodala je ona.

Saša Borjan, načelnik Službe za hitnu medicinsku pomoć podsjetio je da je urađena kompletna rekonstrukcija svih prostorija i prilaz službi sa novom nastrešicom na ulazu, kako bi se obezbijedio lakši pristup i transport pacijenata, izmijenjena sva bravarija, stolarija, keramika, podovi i okrečene sve prostorije.

„Obnova voznog parka je prioritet u narednom pariodu, rekao  je Borjan i dodao da su postojeća vozila dotrajala, tako da je modernizacija u narenom periodu neminovna“.