Čitanje knjige meni donosi optimalnu relaksaciju. Knjiga koju sam nedavno pročitala i koju bih preporučila je bestseler "Kaluđer koji je prodao svoj ferari" Robina Šarma, koja je štampana u milionima primjeraka.

ivana ninkovic pk olymp

Ona govori o jednostavnim, svakodnevnim stvarima i o tome kako treba da se usmjerimo na ono što volimo. To je odlična knjiga za sve one koje hoće da unaprijede život, te ostvare lični  i profesionalni uspjeh. Čitajući knjigu uvidjećete da prave vrijednosti nisu one materijalne stvari za kojima većina nas traga možda cijeli život, već one ljudske, neprolazne, a to su skromnost, dobrota, poštenje, umjerenost i  ljubav. Kritikuje se materijalizam, to jeste novac i sve što on nosi, a ističe se porodica, moć pozitivnog razmišljanja i vjera u sebe. Naime, knjiga nam ne otkriva ništa novo, tj. ništa što nismo čuli i znali, ali te stvari treba primijeniti svako od nas. Potrebno je da radimo ono što volimo,  poštovati i voljeti bližnje, živjeti zdravo, voditi računa o ishrani, fizičkim aktivnostima, činiti stvari koje vam donose radost u životu… i još mnogo toga ćete otkriti čitajući knjigu.

Svaki čovjek bi trebalo da jakom voljom i samodisciplinom prevaziđe razne strahove i sve negativno u sebi i oko sebe, te da njeguje prioritete i posveti im se sa akcentom na motivisanost kako bi ostvario kvalitetniji život. Na kraju sam izdvojila i citat iz knjige: "Nije važno šta drugi ljudi kažu o tebi. Važno je šta ti kažeš samom sebi. Sve dok si siguran da je ono što činiš ispravno, nemoj da se obazireš na procjene drugih ljudi. Možeš da radiš što god hoćeš sve dok je u to u skladu sa tvojom savješću i tvojim srcem. Nemoj nikada da se stidiš da radiš ono što je ispravno. Izaberi ono što misliš da je dobro i drži se toga. I za boga miloga, nemoj nikada da stekneš naviku da vrednuješ sebe prema kriterijumima drugih."