Stigla je prava jesen u naš grad. Sumorna. Sivi oblaci se nadnijeli, samo čekamo kada će da istresu kišu ili bijeli grad, a vjetar, kao da se poigrava sa onim preostalim lišćem na ogoljelim stablima i sa našim kišobranima.

vitinka lopte ciciban djeca trebinje

Ono malo prolaznika nekud žuri, nema više, "Hej, šta ima?", "Gdje si pošao, hajmo a kafu?!", nego grabi hitrim koracima, kao da će mu nešto pobjeći, pa da ga stigne.

Zanimljiva slika je posmatranje radoznale djece. Njima ovakva jesen ništa ne smeta. Oni skakuću po baricama i lokvama, prska na sve strane, žene se sklanjaju da ne poprskaju njhove nove cipele ili čizme. Vikend je. Treba se urediti za pazarne pijačne dane.

Oni malo manji, ostali su u svojim toplim kućama uz igračke ili omiljene crtaće, a možda se igraju i loptama koje im je poklonila VITINKA a.d Kozluk.

Naime, ova firma, koja je veliki proizvođač vode za piće kod nas, častila je trebinjske mališane iz vrtića ,,Ciciban" i ,,Naša radost" reklamnim loptama. Ovo nije prvi put da ova firma časti našu djecu prigodnim poklonima i rekvizitima za igru.

Bilo ih je lijepo gledati kako ozarenog lica i vedrog osmjeha nose lopte svojim kućama. Za dječiju sreću je potrebno jako malo, a njima je to puno. Njihova igra je smisao života, jer kroz igru uče i dolaze do novih spoznaja.