Vino Manastira "Tvrdoš" iz Trebinja "Kaberne sovinjon – Hum" dobilo je više od 90 poena i osvojilo zlatnu medalju na jednom od najznačajnijih vinskih takmičenja u Evropi "Avc Viena" /Awc Viena/ održanom u Beču.

podrumi vina tvrdos

Ovo nije jedina nagrada Vinariji Tvrdoš, jer je vino "Vranac“ osvojilo srebrnu, dok je vino "Žilavka" dobilo medalju preporuke, navodi se na internet stranici "Avc Viena".

Na ovogodišnjem takmičenju, po vrlo strogim uslovima i kriterijumima, na kojem je učestvovalo 12.229 vina iz 39 zemalja, sva manastirska vina koja su bila na ocjenjivanju dobila su nagrade.

"Avc Viena" jedno je od najznačajnijih vinskih takmičenja u Evropi, a odobrila ga je i Evropska unija, s ciljem nagrađivanja najboljih vina.

Poslije višegodišnjih nagrada koja su manastirska vina osvajala u Londonu na "Dekanterovom" takmičenju i "Mundusvini" u NJemačkoj, nagrade i medalje iz Beča i Austrije su još samo jedna u nizu svjetskih potvrda vrhunskog kvaliteta manastirskih vina.

Sve ove nagrade daju na značaju naporima Podruma manastira "Tvrdoš" da vina koja proizvodi budu prepoznatljiva i na svjetskom tržištu po svom vrhunskom kvalitetu.