Jutrošnje veliko nevrijeme i kiša koja je zahvatila hercegnovsku opštinu iskoristio je danas prijepodne (10.30) za sada nepoznati napadač i opljačkao prodajno mjesto Lutrije Crne Gore u ulici Sava Ilića u centru Igala.

opljackana lutrija crne gore herceg novi

Maskirani muškarac sa kesom na glavi i prorezanim rupama za oči primorao je radnicu Danicu V. Milović (25) iz Zelenike, uz upotrebu kuhinjskog noža, da mu preda pazar.

Uplašena djevojka je u prvom trenutku dok nije upotrebio hladno oružje mislila da se čovjek sklonio od kiše, a kada je tražio novac takođe je pomislila da se neko sa njom šali. "Uplašila sam se. Vidjela sam da se sa mnom ne šali kada mi je zaprijetio kuhinjskim nožem. Prišao je pultu, otvorio ladicu i uzeo pazar (radi se o iznosu od oko 400 evra) i nestao u olujnom danu", rekla je Danica policiji i dodala da nikoga nije bilo na ulici, te da ne znam u kojem pravcu se razbojnik izgubio.

Nakon što se pljačkaš udaljio Danica je pozvala policiju koja je blokirala ulice. Iako je bila brza intervencija, rezultati istrage do večeras nisu dali rezultate, a problem koji otežava istragu je i taj što spomenuti objekat nema video nadzor.

Policija je preduzela istražne radnje, a objekat, omiljeno mjesto ljudi za igru na sreću i zabavu, počeo je u poslijepodnevnim satima ponovo da radi.