U Trebinje je i ove godine, u okviru manifestacije porodica za 5, održana tradicionalna "Konferencija beba", te izabrano tročlano Predsjedništvo.

konferencija beba trebinje 2013

Predsjedništvo za 2013. godinu čine: Mia Pešikan - najmlađa beba, Tea Komnenić - najstarija beba i Pavle Popovac - beba sa najviše braće i sestara.

U ime gradske uprave, prisutne građane, djecu i roditelje, pozdravio je zamjenik gradonačelnika grada Trebinja, Neđo Ćebedžija. On je istakao da će grad Trebinje nastaviti tradiciju i naredne godine organizovati još bolju i veću manifestaciju. "Naš cilj i namjera je da, pored ekonomskog napretka, podržimo i očuvamo ono najvrijednije u našem društvu, a to je porodica. Pored toga tu je i naša obaveza da podržimo i najmlađe sugrađane, a to su bebe", rekao je Ćebedžija i dodao da treba poslati poruku, kako bi svi radili više i bolje, tj. kako bi budućnost djece bila svjetlija i slobodnija.

Novo Predsjedništvo je saopštila Vera Bulut, predsjednica žirija, dok su nagrade uručili predstavnici "Violete", kao sponzora manifestacije.

U okviru večerašnje Konferencije priređen je muzičko-scenski program u kome su nastupila djeca Trebinja, a program su vodili Darko Kurtović, Igor Svrdlan i "Snežana".

Gradonačelnik grada, Slavko Vučurević, je novčanim iznosom nagradio bebe iz Trebinja koje su rođene kao četvrto dijete u porodici u kojoj roditelji nisu zaposleni. Četiri bebe biće nagrađene sa po 100 KM. Na kraju programa, izvučeni su i dobitnici tombole, čiji je sponzor "CM market".

Pokrovitelj manifestacije je grad Trebinja uz brojne sponzore.

Konferencija kolica i dječijeg smijeha, organizuje se u Trebinju od 2006. godine, a ove godine u konkurencije je bilo 85 beba.

Uskoro više fotografija OVDJE