Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je u Turističkoj organizaciji pustio u rad prvi interaktivni izlog posredstvom koga će posjetiocima ovog grada biti dostupne inforamacije o turističkoj ponudi, kao i o najaktuelnijim kulturnim i drugim dešavanjima.

 interaktivni izlog

Direktor Turističke organizacije Trebinje Tatjana Bulajić pojasnila je
da je riječ o novom vidu informacione tehnologije, koji je sve više zastupljen i služi u promotivne svrhe.

Prema njenim riječima, svi posjetioci, turisti i domaće stanovništvo moći će 24 časa dnevno tokom cijele godine da dobiju neophodne informacije o gradu, njegovom kulturno-istorijskom nasljeđu, o prirodnim atrakcijama do gastro ponude, ponude restorana i vinarije, te smještajnih kapaciteteta.

Bulajićeva je napomenula da se na interaktivnom izlogu nalazi i ponuda „siti info“ sa podacima o Turističkoj organizaciji, Gradskoj upravi, javnim ustanovama kao i svim važnim telefonima da bi turisti mogli da se bolje snađu u ovom gradu.

Interaktivni izlog, odnosno automat, nalazi se na ulazu u Turističku organizaciju, gdje turisti mogu saznati što ih interesuje i to na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Na interaktivnom izlogu izmjene će se vršiti svakodnevno radi blagovremenog informisanja.

„Ovo je, uz izlazak na sajmove i organizovanje raznih manifestacija, samo jedan od vidova promocije grada Trebinja“, istakla je Bulajićeva.

Interaktivni izlog koštao je oko 11.500 KM, od čega je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske izdvojilo 10.000 KM, a ostatak Turistička organizacija.

U Turističkoj organizaciji Trebinje ističu da postoji zamisao da se interaktivni izlog instalira i na Crkvini s obzirom na broj turista koji posjećuju ovo mjesto, napominjući da bi taj projakat bio skuplji. SRNA/kraća verzija/