Poznati srpski glumac i režiser Ljubiša Samardžić, posjetio je sa suprugom Mirom Trebinje, gdje su se neoficijelno susreli i sa v.d. trebinjskog gradonačelnika Dobroslavom Ćukom.

Ljubisa i Cuk

"Mira i ja smo se odlučili za dolazak u Trebinje jer je ovaj grad i njoj i meni odavno na srcu, naročito meni i to još od 1968. godine, kada sam ovde radio jedan izuzetan film sa Italijanom Đan Frankom de Bosijom i kada sam ovde upoznao jedan svet koji nikada ne mogu da zaboravim", rekao je ovom prilikom popularni Smoki.

Kaže da se, iako posjeta nije zvaničnog karaktera, kod njega nikada ne zna i da nije siguran da li će se iz ove posjete izroditi i neki njegov novi projekat.

"U mojoj se glavi kuva mnogo štošta i bilo bi divno da možemo ostvariti neki projekat koji bi mogao povezati temu Trebinja i, recimo, susedne Hrvatske", kaže kroz svoj čuveni osmijeh Samardžić.

Dodaje da nešto, ipak, planira i da je, s obzirom na to da su Trebinje i Dubrovnik nedavno jedan drugom pružili ruke, moguće da ostvari i neki interesantan projekat u kojem bi se koristile lokacije ova dva grada.

Podsjetivši da je prije dvije godine snimao "Miris kiše na Balkanu" i tom prilikom imao zamisao da neke dijelove snima i u Trebinju, Samardžić je kazao da, iako je od toga kasnije odustao, nikada nije zaboravio predusretljivost trebinjske vlasti. Međutim, odmah je negirao aluzije na eventualno snimanje trećeg nastavka ove čuvene trilogije Gordane Kujić, naglašavajući da je prvi dio, multikulturalni dijalog civilizacije, bio najizazovniji. V.DUKA/NEZAVISNE