Festival evropskog filma Istok - Zapad, svečano će se zatvoriti večeras u 21:00h u kino dvorani trebinjskog Doma kulture. U okviru festivala prikazano je 11 filmova podijeljenih u tri programske cjeline:
- „ Leteći cirkus Evrope“ (Evropska komedija)
- „Noćna mora“ (Evropski horor i triler)
- „Raskršća“ (Pobjednici evropskih festivala)

U 19:00h na programu je Zombi horor – komedija, Harold postaje zombi, reditelja Keitha Wrighta.

Harold postaje zombi

Kratak sadržaj:

Harold je prva žrtva nove bolesti koja ga polako pretvara u zombija. Njegova usamljenost biva uzdrmana kada se pojavi živahna medicinska sestra, Peni, koju šalju da ublaži njegovu ukočenost. Njene tehnike masaže mnogo pomažu Haroldu i njih dvoje postaju bliski prijatelji, otkrivajući neočekivanu sreću. Ali, uskoro, Haroldu se stanje pogoršava i grupa nasilnika se okreće protiv zombija, počinju goniti Harolda i Peni, što njih dvoje čini plijenom smrtonosnog lova. „Harold postaje zombi“ je jedinstvena gorka komedija i priča koja će vam pokazati zombije na sasvim novi način.

U 21:00h svečano će se zatvoriti festival, a nakon toga na repertoaru je film Ptica ne može poletjeti, reditelja Threes Anna.

Kratak sadržaj:

Melodi se vraća kući u Farlands na sahranu svoje otuđene ćerke Džun. Ali, grad je skoro nestao pod pustinjom. Ona takođe treba da se suoči sa činjenicom da ima 10-godišnjeg unuka, Rivera, za koga nije znala. Melodija odlučuje da Rivera povede sa njom, ali on se opire. On je razradio ambiciozan plan da preživi, uzgojem nojeva koje su on i njegova majka koristili za ishranu. Njegov otac, Skup, neaktivan muzičar i gradski poštar, želi da otjera Melodi, kako ne bi otkrila tajnu koju on krije. Niz sukoba se dešava dok Melodi ne otkrije istinu. Pješčana oluja tjera Melodi i Rivera da nađu zajedničko utočište. Melodi suočava Rivera sa nekim bolnim činjenicama iz njene prošlosti, koje omogućavaju da oboje nađu razumijevanje i započnu novu budućnost zajedno.

Festival organizuje Centar za informisanje i kulturu Trebinje, u okviru Trebinjskih ljetnih svečanosti, a u saradnji sa Tangram centrom iz Beograda i Alpe Adria culture Network. Pokrovitelj Festivala je grad Trebinje.

Ovim putem, organizatori festivala pozivaju sve ljubitelje filma da dođu na svečano zatvaranje i time uveličaju festival, koji je kako kažu više nego uspješan. ULAZ SLOBODAN!

***DOBRODOŠLI****